Sanottu & kirjoitettu

Ihmiskauppa ja hyväksikäyttöä pitää estää

Näin joulun aikaan pysähdymme usein miettimään, kuinka hyvin asiamme oikeastaan ovatkaan. Iloitsemme läheisistämme ja olemme kiitollisia, jos meillä on työ, johon mennä ja terveyskin jotenkuten kohdallaan. Saatamme tehdä lahjoituksen järjestölle auttaaksemme niitä, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin.Lue lisää »
29.12.2012 klo 11:06

Ei rajoituksia demokratiaan

Vihreät ehdottivat viime viikolla kansan valitsemien luottamushenkilöiden kausien rajoittamista. Tämä tarkoittaisi, että henkilö voisi tulla valituksi eduskuntaan, kunnanvaltuustoihin tai Eurooppa-parlamenttiin vain kolme kautta peräkkäin. Sen jälkeen hänen pitäisi pitää ainakin yhden kauden tauko.Lue lisää »
02.12.2012 klo 11:11

Puhe - Seksuaalisen väkivallan uhrin kohtaaminen seminaari 22.11.2012

Tämän seminaarin nimi on omiaan herättämään hämmennystä, ja se on varmasti ollut tarkoituskin: Uskotko sinä että tämä on raiskaus? Aiheeseen liittyvä fiktiivinen kertomus kuvastaa raiskatun tuntemuksia, ajatuksia, olotiloja ja itseä syyllistävää pohdintaa tapahtuneesta. Mitä oikein tapahtui?Lue lisää »
22.11.2012 klo 11:13

Puhe - Demokratiapalkinnon jakotilaisuus 13.11.2012

Toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi oikeusministeriön vuotuisen Demokratiapalkinnon jakotilaisuuteen, joka tällä kertaa pidetään täällä valtioneuvoston kauniissa juhlasalissa. Demokratiapalkinto on positiivinen tapa tehdä suomalaista demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa näkyväksi sekä nostaa esille niiden parissa toimivia tahoja ja syntyviä innovaatioita. Demokratiapalkinto jaetaan nyt toista kertaa.Lue lisää »
13.11.2012 klo 11:16

Suomi ei saa olla houkutteleva maa ihmiskauppaajille ja parittajille

Keskustelu seksin oston kieltämisestä käy jälleen kiivaana. Itse olen nostanut asian esille, koska oikeusministerinä minulla on velvollisuus toimia jos näen, että voimassa oleva lainsäädäntö ei toimi. Seksin oston kieltämistä pohdittiin viimeksi laajemmin seitsemän vuotta sitten. Lue lisää »
11.11.2012 klo 11:19

Puhe - seksin osto rikoksena ja ilmiönä-seminaari Eduskunnasssa 7.11.2012

Olemme tänään kokoontuneet kuulemaan useiden asiantuntijoiden näkemyksiä ja vaihtamaan mielipiteitä aiheesta, joka on puhuttanut meitä jo pitkään ja joka herättää voimakkaitakin tunteita ja mielipiteitä. Seksin oston kriminalisoiminen on viimeisen kymmenen vuoden aikana useasti ollut kriminalipoliittisen keskustelun polttopisteessä. Tämä ei kuitenkaan koske pelkästään Suomea, vaan esimerkiksi myös muita Pohjoismaita.Lue lisää »
07.11.2012 klo 11:21

Äänestysaktiivisuus huolestuttaa kuntavaaleissa

Viime sunnuntaina valitsimme kuntapäättäjiä Suomessa. Kuntavaalit ovat erittäin tärkeät ja kunnanvaltuutetut ovat lähellä ihmisiä, ja niin heidän pitääkin olla. Kunnissa nimittäin päätetään arkipäiväisistä asioista, kuten päivähoidosta, kouluista, terveydenhuollosta, vanhuspalvelusta ja katujen huollosta. Jokainen meistä tarvitsee juuri näitä palveluja.Lue lisää »
03.11.2012 klo 11:25

Sairaala, synnytykset ja vanhustenhuolto

Sairaanhoidosta puhuttaessa väitetään usein, että hoito on kallista ja että voisimme säästää suuria summia, jos synnytysosasto lakkautettaisiin. Hyvin harvoin puhutaan tai kerrotaan siitä, että Pietarsaaren seutu on maan keskiarvon alapuolella verrattaessa sosiaali-, terveyden- sekä sairaanhoidon kokonaiskustannuksia. Lue lisää »
17.10.2012 klo 11:29

Perustuslailliset oikeudet otettava huomioon poliisihallinnon uudistuksessa

Hallitus toteuttaa tällä hetkellä kollegani, sisäasiainministeri Päivi Räsäsen johdolla huomattavan laajaa ja yhteiskunnallisesti merkittävää poliisihallinnon uudistusta. Niin sanotulla PORA-III hankkeella tavoitellaan huomattavia, jopa 30 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä valtion menoihin muun muassa keventämällä poliisin hallintoa ja vähentämällä toimitilakustannuksia.Lue lisää »
07.10.2012 klo 15:29

Puhe - Tuomioistuin-talon avajaisissa 2.10.2012

Pitkän projektin jälkeen olemme saaneet kokoontua juhlistamaan uutta kaunista Tuomioistuimet-taloa. Helsingin hovioikeus siirtyi näistä tiloista Salmisaareen vuonna 2010 ja jo sitä ennen oli Senaatti-kiinteistöjen kanssa aloitettu suunnittelutyö tilojen korjaamiseksi Helsingin hallinto-oikeuden, Markkinaoikeuden ja Työtuomioistuimen käyttöön.Lue lisää »
02.10.2012 klo 15:34