Sanottu & kirjoitettu

Ilkka-Pohjalainen: Valta vaihtui Valkoisessa talossa

Valta on vaihtunut Valkoisessa talossa. Presidentti Biden ja varapresidentti Kamala Harris vannoivat valansa keskiviikkona tarkkaan vartioidussa Washington DC:ssä. Paikalle oli järjestetty kymmeniä tuhansia kansalliskaartin jäseniä varmistamaan, että kaikki sujui päivän aikana hyvin.Lue lisää »
24.01.2021 klo 08:50

Henriksson ja Bergqvist: Elinkeinoelämä tarvitsee toimivia yhteyksiä

Henriksson ja Bergqvist sanovat, että toimivat yhteydet ovat erittäin tärkeitä saariston elinvoimaisuudelle, yrittelijäisyydelle ja elinkeinoelämän kehitykselle.Lue lisää »
19.01.2021 klo 16:43

Henriksson: Joululahjarahat mahdollistavat tärkeitä panostuksia Pohjanmaalla

Eduskunnan talousvaliokunta esitteli tänään listan eduskunnan niin sanotuista joululahjarahoista. Listalla on muun muassa tervetullut puolen miljoonan euron määräraha Kruunupyyn lentokenttätien kevyen liikenteen väylälle. Lue lisää »
11.12.2020 klo 12:13

Henriksson RKP:n uudesta historiikista: “Valtapuolue, jolla on suhteellisen paljon valtaa”

– RKP:llä on ollut merkittävä rooli Suomen nyky-yhteiskunnan kehittämisessä. RKP on valtapuolue, jolla on vuosien aikana ollut kokoonsa nähden suhteellisen paljon valtaa. Suomi ei näyttäisi nyt tältä, ellei RKP olisi istunut mukana hallituspöydissä suurimman osan maamme itsenäisen historian aikana, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Lue lisää »
09.12.2020 klo 12:33

Henriksson: RKP kuntavaaleihin ennätyssuuressa osassa maata

RKP:llä on tavoitteena tehdä äänimäärän suhteen parhaat kuntavaalit koskaan ja saavuttaa yli 5 % kannatus. Puolue jatkaa kasvuaan ja tulee asettamaan ehdokkaita ehdolle vähintään 60 kunnassa ja suuremmassa osassa Suomea kuin koskaan aikaisemmin.Lue lisää »
03.12.2020 klo 11:15

Ilkka-Pohjalainen: Jokaisella on vastuu puuttua häirintään ja väkivaltaan

Keskiviikkona vietettiin kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Päivän tarkoituksena on kunnioittaa kaikkien niiden naisten muistoa, jotka ovat menettäneet henkensä lähisuhdeväkivallan seurauksena. Euroopan unionin perusoikeusviraston vuonna 2014 julkaiseman tutkimuksen mukaan suomalaiset naiset kokevat väkivaltaa huomattavasti enemmän kuin EU-maissa asuvat naiset keskimäärin. Lue lisää »
29.11.2020 klo 08:03

HS: Riistotyöstä on päästävä eroon

Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttö kitketään lainsäädäntöä uusimalla sekä viranomaisvalvontaa ja yhteistyötä tehostamalla.Lue lisää »
23.11.2020 klo 14:33

Henriksson laitonta uhkausta koskevasta lakimuutoksesta: Tärkeä askel maalittamisen torjumisessa

Eri ammattiryhmien kohtaama uhkailu ja häirintä ovat lisääntyneet viime aikoina. Hallitus antoi tällä viikolla esityksen rikoslain muuttamisesta siten, että laiton uhkaus olisi yleisen syytteen alainen, jos laiton uhkaus kohdistuu henkilöön hänen työtehtävänsä tai julkisen luottamustoimensa vuoksi.Lue lisää »
20.11.2020 klo 15:51

Henriksson: Tarvitsemme kuntavaalit – emme pormestarinvaaleja

RKPn puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson peräänkuuluttaa keskittymistä asiakysymyksiin henkilökysymysten ja symbolisen politiikan sijaan. Hän painottaa, ettei kuntavaalien fokus esimerkiksi Helsingissä tulisi olla siinä, kenestä mahdollisesti tulee pormestari.Lue lisää »
14.11.2020 klo 11:48

Ilkka-Pohjalainen: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus menee eteenpäin

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on Suomessa yritetty tehdä monta kertaa ja monen halli-tuksen toimesta. Moni ehkä miettii tuleeko siitä koskaan valmista. Itse istun nyt neljättä kautta eduskunnassa ja olen ehtinyt nähdä monen sote-uudistuksen kaatuvan loppusuoralla. Lue lisää »
02.11.2020 klo 07:32