RKP julkaisi EU-vaaliohjelmansa: "Yhdessä"

13.03.2024 klo 14:50
RKP haluaa työskennellä yhdessä yhteisen, ihmisläheisen Euroopan ja EU:n puolesta.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee EU-vaaleihin vahvalla tulevaisuudenuskolla ja tavoitteenaan turvata paikkansa Euroopan parlamentissa. Aktiivisen ja vaikutusvaltaisen RKP-edustuksen pitkän perinteen on jatkuttava Brysselissä. RKP:n äänen tulee kuulua Euroopan parlamentissa myös jatkossa.

– Menemme nyt kohti erittäin tärkeitä vaaleja. Sillä, kuka edustaa Suomea Euroopan parlamentissa, on merkitystä. Näinä epävarmoina aikoina on selvää, että tarvitsemme vahvan ja yhtenäisen EU:n. Monet yhdessä kohtaamamme haasteet vaativat yhteisiä ratkaisuja. RKP:lle on selvää, että tulevalla vaalikaudella tarvitaan yhteistyötä vapaan, vakaan, turvallisen ja yhtenäisen Euroopan puolesta. Tämä näkyy selvästi myös vaaliohjelmassamme ”Yhdessä”, sanoo RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson.

Henriksson korostaa, että turvallisuus tulee olemaan yksi isoimmista kysymyksistä tulevina vuosina.

– Tarvitsemme EU:n, joka jatkaa Ukrainan tukemista niin kauan kuin se on tarpeen ja saattaa Putinin Venäjän vastuuseen. Turvallisuudessa on kyse myös tulevaisuudenuskon ja hyvinvoinnin luomisesta: kilpailukyvyn ja kasvun vaaliminen, kestävän vihreän siirtymän turvaaminen, koulutuksemme ja osaamisemme vahvistaminen sekä sellaisten yhteiskuntien luominen, joissa asukkaat voivat vaikuttaa ja toteuttaa unelmiaan. Jossa myös nuoremme tuntevat olevansa osallisia ja luottavat tulevaisuuteen.

Henriksson huomauttaa, että turvallisuudessa on pohjimmiltaan aina kyse myös perusarvojemme vaalimisesta.

– Euroopan unionissa tarvitaan niitä liberaaleja voimia, jotka kaikissa tilanteissa puolustavat demokratiaa, oikeusvaltiota ja ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä vähemmistöjen oikeuksia. RKP on tämä liberaali ääni EU:ssa, Henriksson sanoo.

RKP haluaa työskennellä yhdessä yhteisen, ihmisläheisen Euroopan ja EU:n puolesta.

– Päätösten tekeminen mahdollisimman lähellä kansalaisia sekä tarpeettoman byrokratian ja yksityiskohtaisen ohjauksen välttäminen vahvistaa luottamusta EU:hun. Meidän on myös huolehdittava siitä, että Suomen erityispiirteet ja -intressit ymmärretään ja huomioidaan EU:ssa, esimerkiksi maatalousasioissa ja metsäpolitiikassa, Henriksson toteaa lopuksi.

Lue koko vaaliohjelma täältä: https://val.sfp.fi/fi/rkp-eu-vaaliohjelma-2024/