LEHDISTÖTIEDOTE 26.9.2008

26.09.2008 klo 15:38
Henriksson haluaa lisäpanostuksia lapsi- ja nuorisopsykiatriaan sekä valtiollista tukea ensi- ja turvakodeille!
Kansanedustaja Anna-Maja Henriksson (rkp) haluaa talousarvioaloitteessaan, että eduskunta ensi vuoden valtion talousarviossa panostaa psykiatrisiin palveluihin lapsille ja nuorille.
– Monet lapset ja nuoret voivat tänään psyykkisesti huonosti. Erilaiset panostukset ja toimenpiteet pahoinvointia vastaan ja lasten ja nuorten arkipäivän tukemiseksi tarvitaan. Riittävät lasten ja nuorten psykiatriset palvelut ovat yksi näistä, sanoo Henriksson. Henriksson haluaa tämän johdosta, että lasten- ja nuorten psykiatriset palvelut turvataan osoittamalla 8 000 000 euroa lisää käytettäviksi lasten- ja nuorten psykiatrian palvelujen turvaamiseen maassa.

Henriksson on myös tehnyt talousarvioaloitteen lisämäärärahan osoittamisesta ensi- ja turvakodeille. Niin tärkeä toiminta kuin turvakotitoiminta on, pitäisi voida, ainakin osittain, rahoittaa suoraan valtiollisin varoin. Esimerkiksi Pietarsaaressa toimiva Naistenpäivystys ylläpitää Naistentaloyhdistys täysin aatteellisella pohjalla, ilman minkäänlaista valtiollista tukea.
– Heille, jotka kohtaavat perheväkivaltaa tai parisuhdeväkivaltaa, on tärkeätä, että on olemassa turvakoteja, johon voi turvautua kun kriisi on tosiasia, sanoo Henriksson.