Sanottu & kirjoitettu

Nuorisotakuu ehkäisee myös rikollisuutta

Kuluneella viikolla osallistuin Euroopan neuvoston oikeusministerikokoukseen Wienissä. Kokoukseen osallistui kolleegoita 47 maasta. Euroopan neuvosto perustettiin 1949 ja sen keskeinen tehtävä on edistää ihmisoikeuksia, parlamentaarista demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatetta.Lue lisää »
23.09.2012 klo 15:37

Kiireinen syksy tulossa

Eduskunnan syysistuntokausi alkoi virallisesti keskiviikkona, mutta poliittinen syksy on jo pitkään ollut käynnissä. Budjettiriihen alla ja myös itse riihessä vanhuspalvelulaki puhutti paljon. RKP:n tavoite oli selkeä – turvata kaikille vanhuksille laadukkaita palveluja jokaisessa elämäntilanteessa.Lue lisää »
09.09.2012 klo 15:39

Juhlapuhe Centria AMK:n lukuvuoden avajaisissa ja 20-vuotisjuhlassa 3.9.2012

Uusi lukuvuosi, uudet opiskelijat ja uudet haasteet! Niinhän sitä sanotaan, ja uuden lukuvuoden ja uusien haasteiden edessä ovat niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat, tutkijat sekä opetushenkilökunta. Täällä Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa teillä on edellä mainittujen lisäksi jotain muutakin aivan uutta - nimittäin uusi nimi, Centria. Haluankin onnitella teitä lyhyestä ja ytimekkäästä nimestä, joka on käyttökelpoinen niin suomeksi kuin ruotsiksi kuin englanniksikin! Lue lisää »
03.09.2012 klo 15:41

Hallitus panostaa sisäiseen turvallisuuteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn

Viime viikolla hallitus hyväksyi uuden valtakunnallisen sisäisen turvallisuuden ohjelman, joka Hyvinkään traagisten tapahtumien jälkeen tuntuu ajankohtaisemmalta kuin koskaan. Sisäisen turvallisuuden ohjelmalla pyritään erityisesti vaikuttamaan nuorten turvallisuuden parantamiseen, vakavan väkivallan vähentämiseen ja rikosuhrien aseman parantamiseen.Lue lisää »
17.06.2012 klo 12:35

Urheilu ja politiikka

Isäntämaa Suomi ja suomalaiset jääkiekon kannattajat ovat kotikisojen ansiosta päässeet viime viikkoina kokemaan poikkeuksellista kiekko-euforiaa. Puhtaasti urheilullisten seikkojen - kaikkien hienojen vetojen, kovien taklausten ja raikuvien lämäreiden – ohella puhkesi juuri sopivasti pelien alla kiihkeä keskustelu urheilun ja politiikan keskinäisestä suhteesta.Lue lisää »
20.05.2012 klo 12:38

Vainoaminen ehdotetaan kriminalisoitavaksi

Vainoamisen kriminalisointi on viime aikoina ollut melko vilkkaan julkisen keskustelun kohteena sekä Suomessa että ulkomailla. Tällä viikolla oikeusministeriön työryhmä luovutti minulle mietintönsä aiheesta. Työryhmä ehdottaa rikoslakiin uutta, vainoamisen kieltävää rangaistussäännöstä.Lue lisää »
29.04.2012 klo 12:41

Pikaluotot ovat yhteiskunnallinen ongelma

Suuret julisteet kehottavat meitä ottamaan pikaluoton. Aggressiivista pikaluottomarkkinointia kohdistetaan nuorille tekstiviestitse. Lehtimainokset julistavat suurin kirjaimin, että pikaluotot tarjoavat ratkaisun kaikkiin taloudellisiin ongelmiimme. Tämäntyyppistä mainontaa kohtaamme kaikkialla. Monet meistä viis veisaavat siitä, mutta yhä useammat lankeavat pikaluottoansaan.Lue lisää »
22.04.2012 klo 12:43

Työpajatoiminta, kullan arvoinen

Osallistuin muutama viikko sitten tiedotus- ja keskustelutilaisuuteen teemalla "Kadonneet nuoret etsivällä työllä työpajoille ja muihin julkisiin palveluihin".Lue lisää »
18.04.2012 klo 16:49

Suomi sai historiansa ensimmäisen ihmisoikeustoimintaohjelman

Perus- ja ihmisoikeudet eivät saa olla ainoastaan sanoja joita toistetaan puheissa ja kansainvälisissä sopimuksissa. Tämä oli lähtökohtana kun hallitus ryhtyi valmistelemaan Suomen ensimmäistä ihmisoikeustoimintaohjelmaa vuosille 2012-2013.Lue lisää »
25.03.2012 klo 12:46

Sakkopalvelusta ratkaisu sakon muuntorangaistusongelmaan

Mikä on oikeus ja kohtuus? Sakon muuntorangaistus on puhuttanut kansanedustajia eri puolueista jo monta vuotta. Edellisellä hallituskaudella lakia muutettiin niin, että poliisien määräämiä sakkoja ei enää ole mahdollista muuntaa vankeudeksi. Lue lisää »
13.03.2012 klo 12:49