Henriksson Lohjan synnytysosaston sulkemisesta: Erittäin surullinen päätös

06.05.2024 klo 18:40
RKP on tehnyt kovasti työtä sekä HUS:n hallituksessa että kansallisella tasolla Lohjan synnytysosaston säilyttämiseksi. Valitettavasti muut puolueet, Vihreät ja Kokoomus, eivät tukeneet meitä tässä asiassa.
RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson on tyrmistynyt HUS:n hallituksen päätöksestä sulkea Lohjan synnytysosasto vuonna 2026. RKP on tehnyt kovasti töitä Lohjan synnytysosaston säilyttämiseksi, mutta vastaehdotus äänestettiin kumoon äänin 11–6. Henriksson on pettynyt siihen, että muut puolueet eivät antaneet tukeaan.

- RKP on tehnyt kovasti työtä sekä HUS:n hallituksessa että kansallisella tasolla Lohjan synnytysosaston säilyttämiseksi. Valitettavasti muut puolueet, Vihreät ja Kokoomus, eivät tukeneet meitä tässä asiassa. Olen tyrmistynyt ja pettynyt päätökseen.

- Päätöksellä on kielteisiä vaikutuksia sekä potilasturvallisuuden että kielellisten oikeuksien näkökulmasta. Tammisaaren synnytysosaston sulkeminen oli aikoinaan myös vaikeaa, mutta toivo oli silloin Lohjan synnytysosaston kehittämisessä: siellä onnistuttiin luomaan turvaa ja tarjoamaan hyvää palvelua monille synnyttäjille. Lisäksi tänään tehty päätös Lohjan synnytysosaston sulkemisesta antaa täysin väärän signaalin tilanteessa, jossa Suomen suurimpia haasteita on, että syntyy liian vähän lapsia, Henriksson sanoo.

Henriksson toteaa kuitenkin, että on hienoa, että Porvoon sairaalan ja Lohjan sairaalan erikoissairaanhoidon päivystykset saavat jatkaa nykyisessä laajuudessaan ja että RKP:n työ on tältä osin tuottanut tulosta.

- Haluan lämpimästi kiittää hallituksen jäseniä, Karin Cederlöfiä ja Elin Blomqvist-Valtosta, sekä kaikkia muita RKP-poliitikkoja, jotka ovat tehneet paljon työtä tämän asian puolesta, Henriksson sanoo.
Bloggen
Eduskunta SFP RKP