INARISSA JUHLITTIIN RKP SAAMEA

29.11.2023 klo 18:00
RKP juhlisti maanantaina 27.11. RKP Saamen paikallisosaston virallista rekisteröintiä Inarissa.

Juhlallisuuksiin osallistuivat RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson, Eurooppa- ja omistajaohjausministeriAnders Adlercreutz, RKP:n varapuheenjohtaja, liikunta-, urheilu, ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist sekä RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds.

– Olen erittäin ylpeä ja iloinen siitä, että voimme tänään kokoontua Inariin juhlistamaan RKP Saamen virallista rekisteröintiä. RKP:llä on ollut toimintaa Lapissa jo 1990-luvulta alkaen ja vuodesta 2012 meillä on ollut myös valtuutettuja useassa kunnassa.

– RKP ajaa aktiivisesti saamelaisia koskevia asioita niin eduskunnassa, kuin hallituksessa, ja tätä tulemme tekemään jatkossakin. RKP:lle on tärkeää, että saamelaiskäräjälaki jatkuu hallitusohjelman mukaisesti. Tämä on asia, jonka eteen olemme tehneet työtä jo vuosia, Henriksson sanoo.

RKP Saamen vastavalittu puheenjohtaja Kirsti Saijets on iloinen ja odottavainen tulevasta.

– Meillä saamelaisilla on tärkeä tehtävä kulttuuriperintömme ja kieltemme vaalimisessa, jotta voimme myös tulevaisuudessa harjoittaa perinteisiä elinkeinojamme. RKP Saamella on tässä tärkeä rooli. Tehtävänämme on tuoda saamelaisten ja Lapin maakunnan ääni kuuluviin RKP:ssä ja ajaa meille tärkeitä asioita, Saijets sanoo.

Inarin vierailun yhteydessä RKP:n ministerit ja europarlamentaarikko osallistuvat myös Saamelaiskäräjien 50-vuotisjuhlaan Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa.

RKP Saamen hallituksen jäseniksi valittiin Nilla Tapiola, Vesa Länsman ja Tauno Haltta

Bloggen
Eduskunta SFP RKP