Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi

06.05.2023 klo 15:00
Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi. Henriksson on toiminut puolueen puheenjohtajana vuodesta 2016. Henriksson on johtanut puolueen useisiin vaalivoittoihin ja johtaa nyt toista kertaa RKP:n neuvotteluryhmää hallitusneuvotteluissa.

– Haluan mielellään jatkaa Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajana. Viime ajat ovat olleet hyvin vaativia ja olen syvästi kiitollinen minulle osoitetusta suuresta tuesta. Koen myös, että kokemustani ja asiantuntemustani tarvitaan. RKP on Suomen liberaali porvarillinen vaihtoehto ja meillä on tärkeä tehtävä yhteisen yhteiskuntamme rakentamisessa. RKP on tällä hetkellä kansallisen politiikan keskiössä ja puolueena me tähtäämme kasvuun, Henriksson sanoo.

– Minun johdollani RKP tulee tietysti seisomaan arvojensa takana jatkossakin, kaikissa tilanteissa. Suomen tulee olla avoin, kansainvälisesti suuntautunut maa, joka rakentaa demokratiansa oikeusvaltioperiaatteelle ja kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuteen sekä perus- ja ihmisoikeuksia kunnioittaen. RKP on puolue, joka jatkossakin puolustaa kaksikielistä Suomea kaikissa yhteyksissä, Henriksson sanoo.

Anna-Maja Henriksson ilmoitti halukkuutensa jatkaa RKP:n puheenjohtajana RKP:n puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue valitsee puolueen puheenjohtajan puoluekokouksessa 9.-10. kesäkuuta 2023 Tampereella.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP