RKP säilyttää paikkamääränsä eduskunnassa haastavista eduskuntavaaleista huolimatta

03.04.2023 klo 20:00
Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen paikkamäärä eduskunnassa säilyy ennallaan haastavista eduskuntavaaleista huolimatta. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on kuitenkin tyytyväinen puolueen tulokseen.

– Eduskuntavaaleista tuli lopulta pääministerivaalit, mikä ei suosinut  pienempiä puolueita. Tästä huolimatta RKP pitää asemansa yhdeksän kansanedustajan voimin. Uudellamaalla emme yltäneet neljänteen kansanedustajapaikkaan, mutta Varsinais-Suomessa varmistimme edustajapaikan  ja Vaasan vaalipiirissä jatkamme myös neljällä edustajalla. RKP saavutti torjuntavoiton erittäin vaikeassa vaalikamppailussa. Tästä meidän pitää olla ylpeitä, Henriksson sanoo.

RKP menestyi myös perinteisten alueidensa ulkopuolella. RKP:llä oli ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaita kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä.

– Olen uskomattoman ylpeä kaikesta siitä kovasta työstä, jota on tehty kaikilla niillä alueilla, joilla RKP ei aiemmin ole toiminut. Haluan suunnata suuret kiitokset näille ehdokkaille. Jatkamme asemamme vahvistamista ja erityisesti näillä alueilla meillä on kaikki mahdollisuudet kasvaa, Henriksson sanoo.

Henriksson ennustaa pitkiä ja vaikeita hallitusneuvotteluita.

– Hallitusneuvotteluista ei tule helppoja. Suomen ruotsalainen kansanpuolue on valmis neuvottelemaan, mutta emme tingi arvoistamme, Henriksson sanoo.

– Haluamme nähdä menestyvän Suomen, jossa lopetamme velkaantumisen ja tasapainotamme maan talouden. Tarvitsemme myös työperäistä maahanmuuttoa ja kasvua edistävää veropolitiikkaa. Suomen kaksikielisyyttä tulee vahvistaa, ei heikentää. RKP haluaa harjoittaa politiikkaa suurella sosiaalisella sydämellä ja varmistaa, ettei kukaan putoa välistä, Henriksson sanoo.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP