RKP haluaa kasvaa!

08.06.2019 klo 11:58
Ruotsalainen kansanpuolue kokoontuu puolukokoukseen Vaasassa. Puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson avasi puoluekokouksen Vaasassa ja piti poliittisen linjapuheen

RKP.llä on takanaan onnistuneet eduskuntavaalit ja EU-vaalit ja puolue lähtee puoluekokoukseen hyvillä mielin.

- Emme enää istu oppositiossa vaan olemme jälleen kerran hallituspuolue. Ja meillä on jälleen kaksi ministeriä, vaikka melkein kaikki sanoivat, että saisimme vain yhden. Olemme myös suurella marginaalilla onnistuneet uusimaan paikkamme Europarlamentissa, puolueen puheenjohtaja ja ministeri Anna-Maja Henriksson sanoi avatessaan Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksen tänään Vaasassa.

RKP on jälleen osoittanut, että se pystyy kokoamaan rivinsä ja näyttämään suuruutensa kun sitä tarvitaan.

- Kuinka monta pahan päivän ennustajaa olikaan äänessä ennen eduskuntavaaleja. Kuinka moni ennusti, että emme tule onnistumaan eurovaaleissa ja kuinka moni sanoi, että RKP:n ei tulisi kävellä Säätytalon ovesta sisään yhdessä sosiaalidemokraattien, keskustan, vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa. Kuvitelkaa mitä olisi tapahtunut, jos olisimme kuunnelleet heitä ja antaneet heidän päättää. Politiikka on joukkuepeliä. Ja vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla olette kaikki antaneet kaikkenne tälle joukkueelle, Henriksson sanoo.

- Juuri nyt olen suunnattoman kiitollinen siitä, että saan johtaa tätä mahtavaa kansanliikettä. Liikettä, joka viime kuukausina on jälleen näyttänyt suuruutensa. Sillä nyt ei puhuta mistään pienistä saavutuksista, kun puhutaan siitä mitä ollaan tehty yhdessä tänä keväänä. Tulokset ovat ne, jotka lasketaan, Henriksson sanoo.

RKP käveli Säätytaloon hallitusneuvotteluihin avoimin mielin.

- RKP tuomittiin häviäjäksi heti alkumetreillä. Mutta kun pilli soi hallitusneuvotteluiden jälkeen ja tulos oli valmis, hallitusohjelma puhui puolestaan. Liberaali ja porvarillinen RKP oli suuri voittaja, Henriksson sanoo.

Kevään vaalitulos osoittaa, että RKP politiikalle on kysyntää.

-  Meidän pitää jatkaa työtä RKP:n aseman vakiinnuttamiseksi koko Suomessa. Olen varma, että ihmisten kiinnostus herää, kun he huomaavat voivansa äänestää RKP:n ehdokasta omassa kunnassaan. Tarvitsemme ehdokkaita yhä useammassa kunnassa tulevissa kuntavaaleissa ja tämä työ meidän pitää aloittaa nyt, Henriksson sanoo.

- Olen äärettömän kiitollinen siitä, että saan seistä täällä tänään, Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa Vaasassa. Ei vähintään siksi, että on aina äärettömän antoisaa saada vierailla Vaasassa; kaupungissa, jolla on pitkä historia; kaupungissa, joka tänä päivänä on edelläkävijä monella alueilla. Vaasa on esikuvia monille kaupungeille ja kunnille massamme, kiitos sen yrittäjyyshenkisyyden, innovaatiokeskeisyyden ja etenpäin suuntautumisen, joka täällä vallitsee. Olen aivan varma siitä, että meillä tulee olemaan hieno puoluekokous täällä Vaasassa. Ja kuten yleensä, aurinko paistaa täällä, Henriksson lopettaa.

RKP puoluejohtaja ja ministeri Anna-Maja Henriksson avasi puolueen puoluekokouksen, joka jatkuu koko viikonlopun yli Vaasassa.