Henriksson: Historiallinen päivä Suomelle ja Natolle – ei enää koskaan yksin!

04.04.2023 klo 20:00
Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on iloinen siitä, että Suomi on nyt Naton jäsen.

– Tänään on suuri päivä, ilon päivä. Suomen lippu on tänään nostettu salkoon Naton päämajassa Brysselissä. RKP:n ja oma pitkäaikainen tavoitteeni Suomen Nato-jäsenyydestä on vihdoin toteutunut. Tästä lähtien Suomi on Nato-maa. Tämä on historiallinen päivä, joka vahvistaa sekä Suomen että Naton turvallisuutta, Henriksson sanoo.

Henriksson on osallistunut Suomen Nato-prosessiin valtioneuvoston ja tasavallan presidentin yhteisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan, TP-UTVA:n, jäsenenä.

– Suomella on aina ollut vahva puolustus, mutta tärkeä pala on puuttunut – nyt myös se on paikallaan. Suomi on tästä päivästä lähtien 5. artiklan turvatakuiden piirissä, ja se antaa meille parhaan mahdollisen suojan. Emme liittyneet Natoon ollaksemme uhka kenellekään, vaan maksimoidaksemme oman turvallisuutemme. Vanhempani ja heidän sukupolvensa elivät sodan läpi, ja yksi tärkeimmistä opeista oli: ”Ei enää koskaan yksin!” kuten kenraali Adolf Ehrnrooth sanoi, Henriksson sanoo.

Henriksson korostaa, että on tärkeää, että Ruotsista tulee jäsen mahdollisimman pian.

– Odotan, että Suomi ratifioi Ruotsin jäsenyyden välittömästi ja että Ruotsista tulee Naton jäsen mahdollisimman pian. Jäsenyytemme on täysimääräinen vasta silloin kun myös Ruotsi on jäsen. Ruotsin asia on meidän, Henriksson sanoo.

Henriksson sanoo olevansa ylpeä siitä, miten maassamme on hoidettu Suomen Nato-jäsenyysprosessi, kansan vahvalla tuella.

– Haluan kiittää tasavallan presidenttiä, pääministeriä, ulkoministeriä ja puolustusministeriä rakentavasta ja hyvin tehdystä työstä koko Nato-prosessin ajan, Henriksson päättää.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP