Kalenteri

 

Henriksson ja Blomqvist RKP:n ministereitä Rinteen hallituksessa

04.06.2019 klo 11:56
Suomen ruotsalaisella kansanpuolueella tulee olemaan kaksi ministeriä tulevassa hallituksessa. RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonista tulee oikeusministeri ja kansanedustaja Thomas Blomqvistista tulee pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Molemmat ministerit tulevat työskentelemään oikeusministeriössä.
 

– Tulevan hallituskauden aikana muun muassa kansalliskielistrategia,  oikeustoimen kehittäminen ja seksuaalilainsäädännön uudistaminen ovat ajankohtaisia oikeusministeriössä. Tuntuu hyvältä mennä hallitukseen kahdella ministerillä, Henriksson sanoo.
 

– Pohjoismainen yhteistyö on tärkeä osa Suomen ulkopolitiikkaa ja kansainvälisiä suhteita. Odotan innoissani sitä, että pääsen tekemään työtä niin pohjoismaisten kysymysten parissa, kun tasa-arvon ja tasavertaisuuden puolesta. Tasa-arvon saralla on vielä Suomessakin monia haasteita. RKP on pitkäjänteisesti tehnyt työtä tasa-arvon puolesta ja on luontevaa tehdä sitä myös hallituksessa, Blomqvist sanoo.
 

Henriksson on toiminut oikeusministerinä Kataisen ja Stubbin hallituksissa vuosina 2011-2015. Blomqvistille tämä on ensimmäinen ministeritehtävä. Molemmat ovat olleet kansanedustajia vuodesta 2007.
 

Bloggen
Eduskunta SFP RKP