Kalenteri

 

Henriksson Vaasan keskussairaalasta: Teimme kaikkemme emmekä anna periksi

15.03.2019 klo 11:37
RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on pettynyt siihen, että eduskunta tänään päätti pienimmällä mahdollisella marginaalilla (äänet 92-91) hylätä Vaasan keskussairaalan laajaa päivystystä puoltavan kansalaisaloitteen.

– Tämä osoittaa selvästi  Keskustan ja Kokoomuksen kannan kielellisten oikeuksien turvaamiseen. Asia ei ole heille tärkeä. Tämä on erittäin valitettavaa, Anna-Maja Henriksson sanoo.

 

– RKP on koko vaalikauden ajan tehnyt töitä Vaasan laajan ympärivuorokautisen päivystyksen puolesta. Olemme tehneet kaikkemme, vaikka olemmekin olleet vastatuulessa. Positiivista on kuitenkin se, että eduskunta päätti RKP:n kovan työn ansiosta hyväksyä ponnen, joka velvoittaa seuraavan hallituksen ottamaan asia uudelleen käsittelyyn.

 

Henrikssonin mielestä päivystyskysymyksen eteenpäin vieminen on nyt seuraavan hallituksen käsissä. 

 

– RKP olisi mieluummin ratkaissut asian jo tänään, mutta asiaan tulee nyt pieni viive. Vaasan keskussairaalalle myönnettävä laaja ympärivuorokautinen päivystys on nyt seuraavan hallituksen käsissä.

 

– Yksi asia on täysin selvä; emme tule antamaan periksi. RKP tulee tekemään hartiavoimin töitä sen eteen, että  seuraava hallitus ratkaisee asian ja antaa Vaasan sairaalalle laajan päivystyksen.

 

Henriksson painottaa, että RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivellä on ollut ratkaiseva rooli siihen, että kansalaisaloite Vaasan keskussairaalasta tuli uudelleen käsittelyyn eduskunnan täysistunnossa tämän viikon aikana.

 

– Ilman Veronican mahtavaa työtä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, kansalaisaloite ei olisi tullut käsitellyksi eduskunnan täysistunnossa. Veronica on koko ajan tehnyt töitä Vaasan keskussairaalan puolesta valiokunnassa.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP